Tips och råd

För att du ska få ut så mycket som möjligt av dina hörapparater finns det vissa saker som är bra att tänka på gällande hur du förvarar, använder och byter batterier. 

Vi har försökt sammanställa några punkter som kan vara bra att ha med sig.  Förvara inte batterierna i kylskåp

De ska förvaras i rumstemperatur för bästa hållbarhet. 

Låt tejpen sitta kvar på batterierna tills de ska användas

Den färgade tejpen på dina nya batterier är inte bara till för att hjälpa dig komma ihåg vilka som är nya. Så snart du tar bort den börjar batteriet oxidera vilket förkortar livslängden.

Byt batterier så ofta du behöver

Tänk på att batterierna i din hörapparat efter att du tagit bort den skyddande tejpen kan ladda ur även om du inte använder hörapparaten. 

Lufta batterierna en stund innan du använder dem

Innan du börjar använda ett nytt batteri är det bra att dra bort den färjade tejpen några minuter innan du börjar använda dem. Genom att lufta batteriet först håller det i regel längre. 

Behåll batteriet i förpackningen tills det används. 

Genom att se till att du förvarar dina oanvända batterier i förpackningen tills dess att du ska använda dem ser du till att de förvaras på bästa sätt. Undvik att ha batterier lösa i fickan eller på annan plats där de riskerar att komma i kontakt med metallföremål. 

Du bör inte sätta tillbaks plomberingen om den brutits

Om du av misstag tar bort den färjade tejpen på hörapparatsbatteriet ska du inte sätta tillbaks den. Om batteriet redan aktiverats är risken att kvalitén försämras tills det är dags att använda batteriet igen. Vilket kan göra att det laddar ur eller får kortare livstid. 


Listan är enbart rekommendationer och du ska givetvis  i första hand följa de instruktioner du får av din audionom eller din hörapparatstillverkare. 

VisaMasterCardDirektbetalningKlarna